El gust d'un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana (De Verdaguer a Gaudí: el naixement d'una cuina)

Edicions Cossetània

- Lloc de publicació:
- Valls
- Editorial:
- Edicions Cossetània
- Col·lecció:
- El Cullerot, núm. 14
- ISBN:
- 84-95684-91-8
NOMBRE - Idioma:
- Català
- Informació extra:
ISBN: 84-95684-91-8
NOMBRE PÀGINES: 320
Preu: 18 €
ComprarDe la mateixa temàtica
Llibres

Mar i muntanya
Enric Herce
Viena Edicions
Els plats de mar i muntanya són, sense cap mena de dubte, els que millor defineixen la cuina...

Els fogons de Lleida
Josep M. Morell i Bitrià
Pagès Editors S.L
Els fogons de Lleida és un fenomen editorial de primera magnitud entre els llibres de cuina....

La cuina de l'Àvia Remei (15ª edició)
Remei Ribas Aguilera
Edicions Cossetània
Carns, verdures, peixos, postres... res se li resisteix a aquesta dona. Tenim a les mans un llibre...

Cuina volcànica. La cuina dels restaurants de la Garrotxa
Pep Nogué i Puigvert
Edicions Cossetània
Al bell mig de la terra aspra i de mala petja, en aquesta Garrotxa fecunda, boirosa, i freda en...

Berguedà. Cuina centenària
Diversos autors
Arola Editors
Una mirada a la comarca del Berguedà feta a través de la mirada de Rafael López-Monné, la ploma...

Les litúrgies del menjar a les terres gironines
Josep Maria Vila i Medinyà
Diputació de Girona
La cuina i l'alimentació, a més de representar un fet biològic de remarcable transcendència com...

Cassoles de Girona. Receptes tradicionals a foc lent
Abraham Simon-Ferré
Viena Edicions
Ànec amb peres, arròs de muntanya, bacallà amb xamfaina, faves a la catalana, fideus a la...

La cuina de Festa Major i altres plats de la Lola de Foixà
Georgina Regàs i Pagès
Editorial la Gaia Ciència
En aquest llibret, l'autora recull les receptes de la Lola Solés i Sais, una dona de pagès,...

La cuina de l'àvia
Diversos autors
Edicions de la Magrana
Quadern de cuina d'Empar Sabata i Roca, nascuda a Barcelona l'any 1878. El llibre inclou la...

Platillos de l'Empordà
Diversos autors
Chaîne de Rôtisseurs
Algú ha dit que l'Empordà és una de les comarques catalanes que ha mantingut més fidelitat a la...
Del mateix autor
Llibres

100 receptes a la catalana. Un patrimoni culinari amb projecció internacional
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d’història i que es tracta,...

El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món.
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest llibre ens ensenya els orígens, la història i l'elaboració de la ratafia i altres licors,...

Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest és el llibre del pa amb tomàquet, aquest menjar tan característic dels Països Catalans i...

La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d'Occitània, de Gascunya a Provença
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Heus aquí, per primera vegada, un llibre sobre la cuina del país dels càtars. I no solament...

Les postres i els pastissos de l'àvia
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes,...

Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l'Estany
Jaume Fàbrega i Colom
CCG Edicions
Aquest llibre és, en primer lloc, la memòria d'allò que hem menjat. Josep Pla, de fet, ens va...

Catalunya per sucar-hi pa
Jaume Fàbrega i Colom
Duxlem
Als anys 20 del segle passat, Curnonsky, 'el príncep dels gastrònoms' va escriure que gastronomia...

El llibre de les herbes i les espècies
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions de la Magrana
Un estimulant recorregut al món de les herbes i les espècies. Aprendre a recollir-les,...

L'essència de la cuina catalana
Jaume Fàbrega i Colom
Editorial Comanegra
Les millors receptes de la nostra cuina acompanyades amb les seves històries i anècdotes. En...

Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest és un llibre que vol contestar preguntes: tot allò que volíeu saber sobre gastronomia i...

Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al...

El llibre del porc
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions de la Magrana
Durant segles els embotits i els pernils han estat una de les més precioses fonts d'alimentació,...

La cuina del 1714. Història i receptes
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber...

El llibre del peix
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions de la Magrana
Teniu a les mans una obra que s'endinsa pel meravellós món del mar i l'aigua dolça, els seus...

La cuina de la Costa Brava i el Pirineu de Girona
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
La Costa Brava i el Pirineu de Girona han donat nombrosos genis en gairebé tots els àmbits de la...

Cuina i cultura del gust al País Valencià. El patrimoni culinari
Jaume Fàbrega i Colom
Publicacions de la Universitat d'Alacant
Aquesta obra ens proposa un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica...

Cap i pota. El gran llibre dels menuts
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Hi ha gent que té prejudicis cap a la cuina dels menuts, cosa que no es dona en altres cultures...

La cuina del Camp de Tarragona. De la ruta del Cister a la Costa Daurada
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
El Camp de Tarragona i la ruta del Cister són dues de les marques més potents del Principat, des...

Cuina catalana tradicional amb terrissa
Jaume Fàbrega i Colom
Farell Editors
La terrissa ha estat el material fonamental de la cuina catalana, que és inimaginable sense les...

Ranxos i xefles. El petit gran llibre de la cuina dels pescadors
Jaume Fàbrega i Colom
Úrsula Llibres
Es publiquen força llibres sobre la cuina del peix. Però gairebé sempre parlen o bé de la cuina...
Articles

Aproximació a la cuina catalana
Jaume Fàbrega i Colom
Festes.org
La noció de cuina catalana és, certament, un fet assumit. Però, si bé d'una banda constitueix...