Platillos de l'Empordà

Platillos de l'Empordà
Algú ha dit que l'Empordà és una de les comarques catalanes que ha mantingut més fidelitat a la seva identitat gastronòmica. A l'Empordà encara hi resta una cuina tradicional, un record col·lectiu d'aquells guisats, francs i assenyats, que guarnien les taules pretèrites i que avui, no altra cosa que la pressa, malda per a foragitar definitivament de les nostres llars amb cert èxit. Cuina tradicional, que no és altra cosa que la cuina casolana, en el nostre cas pagesa o marinera, d'origen rural, a diferència de la burgesa, que s'ha creat en àrees urbanes. Cuina pagesa feta amb les primeres matèries de la zona: naps de Campmany, pèsols i carxofes de Vilabertran, cebes de Vila-sacra, anxoves de l'Escala, oli de Cadaqués, vedells de Castelló, bolets de Requesens, via ranci de Llançà, oques d'Agullana, senglars de Maçanet, ànec de l'Armentera, conills de Vilamaniscle, pomes de Sant Pere, melons de Cabanes... Aquest llibre recull les 42 receptes que cuiners i cuineres, hostalers i mestresses de casa de l'Empordà varen presentar a la "I Mostra de platillos populars empordanesos" celebrada la primavera de 1978 i organitzada per la batllia Girona-Costa Brava de la Chaîne des Rôtisseurs. Pròleg d'Eduard Puig i Vayreda.


De la mateixa temàtica

Llibres

Banner Recull de Cançons de Bateig