El llibre de les herbes i les espècies

Edicions de la Magrana

- Lloc de publicació:
- Barcelona
- Data de publicació:
- Editorial:
- Edicions de la Magrana
- Col·lecció:
- Pèl & Ploma, 19
- Idioma:
- Català
- Informació extra:
- ISBN 13: 978-84-8264-043-3 · 268 pàgines · 16 x 22 cm
Preu: 17 €
De la mateixa temàtica
Llibres

La Fira de Sant Ponç: plantes remeieres, ciència i saviesa popular
Diversos autors
Residència d'Investigadors CSIC - Generalitat de Catalunya
Editat amb motiu de l'exposició amb el mateix nom, organitzada per la Residència d'Investigadors...

La Fira de Sant Ponç. Una tradició bimil·lenària
David Griñó i Garriga
Pia Unió de Sant Ponç
Un breu opuscle que constitueix una breu però bona aproximació sobre aquesta fira barcelonina a a...

La farmaciola natural. Fruita, verdura, herbes i altres remeis per a la salut i la llar. Amb receptes familiars de l'Àvia Remei
Cristina Martí Ribas
Edicions Cossetània
Amb aquest llibre no tan sols podem elaborar remeis, sinó que contribuirem a la nostra economia...

La flora medicinal d'Osona i els seus usos etnobotànics
Santi Jàvega i Burgos
Santi Jàvega
"Aquest llibre vol ser un sincer homenatge a totes aquelles persones que van mantenir la tradició...

Herbes i remeis casolans
Lluís Ripoll Arbós
Editorial HMB
A la primera part d'aquest llibre, el lector hi trobarà un gran nombre de les nostres herbes...

El llibre de les plantes silvestres comestibles, 02
Col·lectiu Eixarcolant
Col·lectiu Eixarcolant
Segon volum d'una col·lecció de 10 llibres, que té per objectiu aportar, d'una manera accessible...
Revistes

Dossier: Plantes i remeis
Diversos autors
Editorial Gavarres
El patrimoni vinculat a les plantes i als seus usos és un element indissociable d’aquest...

Herbari. Viure amb les plantes
Diversos autors
Publicacions de la Universitat de València (PUV)
Aquesta monografia ofereix un recull de textos etnobotànics on la ciència, la literatura i l'art...
Del mateix autor
Llibres

100 receptes a la catalana. Un patrimoni culinari amb projecció internacional
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
No és agosarat dir que la cuina catalana té més de mil anys d’història i que es tracta,...

El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món.
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest llibre ens ensenya els orígens, la història i l'elaboració de la ratafia i altres licors,...

Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest és el llibre del pa amb tomàquet, aquest menjar tan característic dels Països Catalans i...

El gust d'un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana (De Verdaguer a Gaudí: el naixement d'una cuina)
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest llibre, sens dubte, omple un autèntic buit dins la bibliografia culinària. Per primer cop,...

La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d'Occitània, de Gascunya a Provença
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Heus aquí, per primera vegada, un llibre sobre la cuina del país dels càtars. I no solament...

Les postres i els pastissos de l'àvia
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Heus aquí el llibre més complet amb tota mena de coques, pastissos, galetes, pastes, cremes,...

L'essència de la cuina catalana
Jaume Fàbrega i Colom
Editorial Comanegra
Les millors receptes de la nostra cuina acompanyades amb les seves històries i anècdotes. En...

Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l'Estany
Jaume Fàbrega i Colom
CCG Edicions
Aquest llibre és, en primer lloc, la memòria d'allò que hem menjat. Josep Pla, de fet, ens va...

Catalunya per sucar-hi pa
Jaume Fàbrega i Colom
Duxlem
Als anys 20 del segle passat, Curnonsky, 'el príncep dels gastrònoms' va escriure que gastronomia...

Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Aquest és un llibre que vol contestar preguntes: tot allò que volíeu saber sobre gastronomia i...

Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al...

El llibre del porc
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions de la Magrana
Durant segles els embotits i els pernils han estat una de les més precioses fonts d'alimentació,...

La cuina del 1714. Història i receptes
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber...

El llibre del peix
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions de la Magrana
Teniu a les mans una obra que s'endinsa pel meravellós món del mar i l'aigua dolça, els seus...

La cuina de la Costa Brava i el Pirineu de Girona
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
La Costa Brava i el Pirineu de Girona han donat nombrosos genis en gairebé tots els àmbits de la...

Cuina i cultura del gust al País Valencià. El patrimoni culinari
Jaume Fàbrega i Colom
Publicacions de la Universitat d'Alacant
Aquesta obra ens proposa un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica...

Cap i pota. El gran llibre dels menuts
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
Hi ha gent que té prejudicis cap a la cuina dels menuts, cosa que no es dona en altres cultures...

La cuina del Camp de Tarragona. De la ruta del Cister a la Costa Daurada
Jaume Fàbrega i Colom
Viena Edicions
El Camp de Tarragona i la ruta del Cister són dues de les marques més potents del Principat, des...

Cuina catalana tradicional amb terrissa
Jaume Fàbrega i Colom
Farell Editors
La terrissa ha estat el material fonamental de la cuina catalana, que és inimaginable sense les...

Ranxos i xefles. El petit gran llibre de la cuina dels pescadors
Jaume Fàbrega i Colom
Úrsula Llibres
Es publiquen força llibres sobre la cuina del peix. Però gairebé sempre parlen o bé de la cuina...
Articles

Aproximació a la cuina catalana
Jaume Fàbrega i Colom
Festes.org
La noció de cuina catalana és, certament, un fet assumit. Però, si bé d'una banda constitueix...