Les millors sopes. Volum II

Edicions Alfaní
- àpats comunitaris
- xarró
- sopa
- escudellada popular

Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes socials, a pagès i a ciutat. Les sopes eren bones, eren variades, agradaven a la gent i n'hi havia que no haurien sabut com prescindir-ne. Però les coses canviaren una mica al darrer terç del segle passat, les dones es posaren a treballar fora de casa, les àvies van ser engegades a les residències i tot plegat el resultat és que, en general, ja no mengem tantes sopes com abans. Les sopes necessiten un mica de temps i en l'actualitat només en tenim per a treballar, anar a comprar els caps de setmana a allò que en diuen les grans superfícies i mirar després la televisió una estona. Les sopes s'han convertit en un luxe i, com passa amb tots els luxes, només uns pocs en podran gaudir. Aquest segon volum inclou explicacions i receptes de sopes, bajanat, minestres, escudelles, xarró... i tantes altres.
- Lloc de publicació:
- Aldaia
- Data de publicació:
- Editorial:
- Edicions Alfaní
- Col·lecció:
- Thesaurus de la cuina catalana i occitana, 5
- Dimensions:
- 14x21 cm
- Núm de pàgines:
- 264
- ISBN:
- 84-933386-2-1
- Idioma:
- Català
De la mateixa temàtica
Llibres

Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu
Jaume Fàbrega i Colom
Edicions Cossetània
La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al...

L'Escudella
Joan Amades i Gelats
Edicions El Mèdol
Del pròleg de Josep Lladonosa i Giró: "Amades ens descobreix en aquest meravellós tema el joc...

La festa de l'arròs de Sant Fruitós de Bages
Jaume Plans i Maestra
Centre d'Estudis del Bages
La gent, des de sempre, ha tingut la necessitat de disbauxa després d'esperar tot un llarg...

Catalunya bull. El llibre de les sopes, els ranxos i les escudelles populars
Judit Pujadó i Puigdomènech
Edicions Sidillà
A Catalunya, cada any, hi ha cinquanta pobles i ciutats que treuen les calderes o els perols al...

La terrissa catalana (Tipologia i terminologia)
Emili Sempere Ferràndiz
Edicions de Nou Art Thor
La finalitat d'aquest treball és mostrar el que ha significat la terrissa per la societat del...

Sopes per al fred
Mariona Quadrada Monteverde
Edicions El Mèdol

Sopes fredes i calentes
Mariona Quadrada Monteverde
Edicions Cossetània
Us oferim una guia de propostes del menjar de cullera, ja siguin per a temps d'hivern o d'estiu. Hi...
Articles

El xarró tarragoní, entre les escudelles populars a Catalunya
Josep Sabatés Ibáñez
Ajuntament de Tarragona
Situant-nos en el tema del Xarró o Farro, el trobem referenciat en llibres medievals com és el...

Consideracions al voltant de 'l'origen' dels ranxos de Carnaval
Manel Carrera i Escudé
Botarga Produccions
Des de fa uns anys s'ha generalitzat la teoria que els àpats comunitaris del Carnaval tenen el seu...
Audio / CD

A Bagà també fem sardanes
Diversos autors
Associació Medieval de Bagà
Sardanes de Francesc Caballé interpretades per la Cobla Orquestra Principal de Berga. Disc...
Del mateix autor
Llibres

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3. Els llegums. L'arròs. La pasta
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Les millors olles. Volum II
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Les olles són universals i es preparen arreu del món, però n'hi ha de més bones i de més...

Les millors ensalades
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
A casa nostra és impensable un àpat sense ensalada. Som un país mediterrani i a la Mediterrània...

Les millors olles. Volum I
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Les olles són universals i es preparen arreu del món, però n'hi ha de més bones i de més...

Les millors sopes. Volum III
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes...

Les millors sopes. Volum I
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes...

Les millors coques dolces catalanes
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Cossetània
Els catalans som un poble de llépols i disposem d'un patrimoni llaminer que no té res a envejar...

El dinar de Nadal
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Per raons diverses, el típic dinar de Nadal que hem de fa segles per terres valencianes i...

Els millors arrossos valencians
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Els arrossos són de les coses valencianes més conegudes arreu del món. Paella a banda, però,...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 4. El peix. El marisc. Els cefalòpodes
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 6. L'aviram. El conill. La caça
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 5. El bacallà. La carn. Els menuts.
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques,lingüístiques i...