
Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes socials, a pagès i a ciutat. Les sopes eren bones, eren variades, agradaven a la gent i n'hi havia que no haurien sabut com prescindir-ne. Però les coses canviaren una mica al darrer terç del segle passat, les dones es posaren a treballar fora de casa, les àvies van ser engegades a les residències i tot plegat el resultat és que, en general, ja no mengem tantes sopes com abans. Les sopes necessiten un mica de temps i en l'actualitat només en tenim per a treballar, anar a comprar els caps de setmana a allò que en diuen les grans superfícies i mirar després la televisió una estona. Les sopes s'han convertit en un luxe i, com passa amb tots els luxes, només uns pocs en podran gaudir. Aquest tercer volum inclou explicacions i receptes de sopes, brou bufat, nogada, fideus, potorlada, puré, panràs, fricassela i tantes saltres.
- Lloc de publicació:
- Aldaia
- Data de publicació:
- Editorial:
- Edicions Alfaní
- Col·lecció:
- Thesaurus de la cuina catalana i occitana, 6
- Dimensions:
- 14x21 cm
- Núm de pàgines:
- 256
- ISBN:
- 84-933386-2-1
- Idioma:
- Català
Preu: 16 €
Te’l busquemDe la mateixa temàtica
Llibres

Sopes per al fred
Mariona Quadrada Monteverde
Edicions El Mèdol

Sopes fredes i calentes
Mariona Quadrada Monteverde
Edicions Cossetània
Us oferim una guia de propostes del menjar de cullera, ja siguin per a temps d'hivern o d'estiu. Hi...
Del mateix autor
Llibres

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 3. Els llegums. L'arròs. La pasta
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Les millors olles. Volum II
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Les olles són universals i es preparen arreu del món, però n'hi ha de més bones i de més...

Les millors ensalades
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
A casa nostra és impensable un àpat sense ensalada. Som un país mediterrani i a la Mediterrània...

Les millors olles. Volum I
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Les olles són universals i es preparen arreu del món, però n'hi ha de més bones i de més...

Les millors sopes. Volum II
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes...

Les millors sopes. Volum I
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Durant segles les sopes han sigut a casa nostra l'aliment principal de gairebé totes les classes...

Les millors coques dolces catalanes
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Cossetània
Els catalans som un poble de llépols i disposem d'un patrimoni llaminer que no té res a envejar...

El dinar de Nadal
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Per raons diverses, el típic dinar de Nadal que hem de fa segles per terres valencianes i...

Els millors arrossos valencians
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Alfaní
Els arrossos són de les coses valencianes més conegudes arreu del món. Paella a banda, però,...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 4. El peix. El marisc. Els cefalòpodes
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 6. L'aviram. El conill. La caça
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i...

Història de la cuina catalana i occitana. Volum 5. El bacallà. La carn. Els menuts.
Vicent Marqués i Carbonell
Edicions Sidillà
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques,lingüístiques i...