Memorias del arte de cosina y pastelería y confituras y geleas

Memorias del arte de cosina y pastelería y confituras y geleas
Pintor d'indianes i gravador, Joan Baptista Panyó, probable autor d'aquest llibre, va néixer a Barcelona cap al 1724 de família provinent de la Provença i de París. Ens va deixar un manuscrit amb cent vuit receptes de cuina i pastisseria. Hi trobem, entre d'altres, pastissos de carn, de peix, sopa daurada, arròs amb llet, diverses preparacions d'ous, crocants, massapans, melmelades, cremes, bunyols, aixarops, orxata, gelées, conserves, aigües (de cireres, groselles, maduixes, gerdons, móres...) i ratafiats. Però potser l'interès més gran del present llibre és que ens mostra un repertori ampli de la cuina catalana del segle XVIII-prou desconeguda-i, a més, és el testimoni més antic de la influència de la cuina francesa a Catalunya. Edició de Pep Vila i Enric Prat


Preu: 10.50 €

De la mateixa temàtica

Llibres

Del mateix autor

Llibres

Articles

Banner Cançons per fer cagar el tió