Memòria de la cuina mallorquina. Receptes antigues de tots els pobles

Memòria de la cuina mallorquina. Receptes antigues de tots els pobles

Aquest llibre és el resultat de molts danys d'investigació poble a poble, tot cercant les arrels de la nostra identitat com a poble a través de la cuina. L'autor, amb paciència, passió i una dedicació fora mida, ha preservat de l'oblit centenars de receptes de la cuina que practicaven els nostres padrins i padrines, mitjançant centenars d'entrevistes realitzades a tots els municipis de l'illa, abans que es perdessin irremeiablement, víctimes de la indiferència, els complexos d'inferioritat i la globalització. La cuina que ens ofereix està basada generalment en l'optimització dels pocs recursos que oferia l'entorn, ben assaonats amb imaginació, enginy i bon gust. Antoni Tugores no pretén, amb aquest amplíssim receptari, ensenyar a cuinar, sinó fer una convidada a recordar i a reflexionar sobre el patrimoni cultural que significa una cuina com la que ens posa a l'abast, quan ens entossudim, tan injustament, a menysprear-la en benefici de cuines exòtiques, ràpides i gairebé mai millors. Aquest llibre és una convidada a l'autoestima gastronòmica dels mallorquins partint de les fórmules de l'antigor comunicades mitjançant la paraula. També ofereix la possibilitat, sense perdre de vista qui som, d'investigar, aprofundir i actualitzar una cuina que és quelcom més que arròs brut, porcella i ensaïmada. Amb fotos antigues de personatges i situacions i fotos modernes d'aliments i condiments. Conté més de 1.000 receptes de tots els pobles de Mallorca. Pròleg de Ferran Adrià.



De la mateixa temàtica

Llibres

Banner Recull de Cançons de Sant Antoni