De l'hort al plat. O com menjar bé tot l'any

De l'hort al plat. O com menjar bé tot l'any
Amb la clarividència i el bon humor que el caracteritzen, en Pep Salsetes ens convida a reviure una cuina estacional i popular, a favor de la sostenibilitat, el producte local i la gresca. En aquesta veritable «bíblia» del nostre patrimoni culinari més genuí hi trobareu un centenar de receptes recollides per tradició oral de mestresses de casa i coquesses, plats en perill d'extinció i àpats associats a les festivitats de la nostra terra que fan venir salivera i ens retornen el sentit primordial de la cuina: alimentar-nos i xalar. Un llibre prenyat de saviesa, rauxa i alegria de viure per aprendre i fruir de l'autèntica cuina del nostre país. Inclou uns textos introductoris que aborden temes com el sentit de la cuina estacional, el calendari de la fruita, la verdura, el peix i la carn, raonaments sobre la cuina popular, algunes tècniques bàsiques de cuina catalana i el calendari de menjars tradicionals al llarg de l'any. Després d'aquests textos hi ha les receptes organitzades per les quatre estacions de l'any i les altres receptes (calaix de sastre de receptes intemporals, ingredients curiosos i recomanacions sense recepta, menges que s'han anat perdent, algunes menjars del Delta, receptes i conserves del País Valencià i la cuina de les mares). També inclou un apartat dedicat a la bibliografia, amb comentaris breus dels principals llibres de cuina catalana.


Preu: 20,81 €

De la mateixa temàtica

Llibres

Del mateix autor

Llibres

Articles

Banner Cançons per fer cagar el tió