Cuina nostra: un relat de memòria gastronòmica

Cuina nostra: un relat de memòria gastronòmica
Amb el seu relat, l'autor pretén recuperar els valors de la cuina tradicional valenciana, perquè 'la cuina de les nostres mares no és només fer menjar. És història, és enginy, és cultura, és agricultura, és comerç, és intercanvi...', és memòria gastronòmica. És també, per tant, una forma de resistència a l'embranzida de noves modes poc sostenibles, noves formes de comprar, de no-guisar i de no fer memòria per part de les noves generacions. Aquest llibre va néixer arran de les publicacions divulgatives que l'autor ha anat fent, els darrers anys, a les seves xarxes socials. Uns textos on trobarem molt més que receptes; trobarem cultura, etnografia, memòria, identitat... i estima. Hi ha receptes de l'Horta (fetes a partir d'alficòs, dacsa, xirivia, cigrons, faves...), Fruites (peretes de Sant Joan, nispro i nespla, panses de moscatell, figues...), Carns (la matança, rates de marjal, figatells, fetge...), De la Mar (mussola, polp, morralla...), Farines (fideus rossejats, pepitos i ximos, minxos, rosquilles), Arrossos (paella, del senyoret, al forn, negre, empedrat..., Guisats (olles, allipebre, espardenyà, giraboix...), Mulladors (pericana, espencat...), Dolços (flaons, arnadí...) i Cafè, Copa i Puro (mousse de cafè, aiguardent, cassalla, caliquenyos). Acompanyen els textos de Casimir les il·lustracions d'Aneta Tarmokas, fetes a mà, una a una, amb les tècniques del gravat i l'estampació, i les fotografies antigues trobades en arxius comarcals per Álvaro Ibáñez. Pròlegs de Rafa Calabuig, Francesc Martínez Tolosa, Xavi Mollà, Joan Olivares Alfonso, Pep Romany, Carme Ruscalleda, Pilar Taberner, Elies Giménez Tomàs, Toni López i Prats.


Preu: 25 €

De la mateixa temàtica

Llibres

Banner Recull de Cançons de Bressol