Articles


Enllaços

- és el certamen gastronòmic més important del municipi i se celebra des d'inicis de primavera fins als voltants de Sant Jordi. Durant 5 setmanes, els restauradors locals ofereixen uns menús que inclouen diferents receptes en base al producte estrella local: el pèsol de floreta.

- diumenge es posen a la venda uns tres-cents quilos de mongetes de ganxet que tenen la particularitat, segons afirmen alguns dels que les conreen, de ser 'd'una gran qualitat'. Es poden fer tastets de mongetes amb botifarra, amerades d'all i oli, acompanyades de pa... [+]

- amb xerrades i degustacions d'aquests dos productes tan característics d'aquesta zona. també hi ha un concurs de tast de Garnatxa i d'estil de beure porró i ballada de sardanes.

- des de fa uns anys, l'Associació de Dones de Capçanes organitza un concurs de truita amb suc, plàt típic de la comarca.

- el farro és una mena de farina de blat de moro, associada generalment a períodes antics on es passaven períodes de manca d'aliments; aquesta mena de farinetes aportaven nutrients i les vitamines necessàries per la subsistència. Hi ha farro fet de blat de moro... [+]

- organitzades per l'Associació de Restauradors de Pineda de Mar amb el suport de l'Ajuntament del municipi en les que participen restaurants, pastisseries, botigues i cellers. Cada un dels establiments que participa crea nous plats que ofereix per primera vegada elaborats principalment amb bacallà i... [+]

- l'abadejo, el bacallà segons el català estàndard, és el plat fort dels mesos de març i abril a les cartes dels restaurants de Tortosa i pobles veïns com Bítem, Campredó, Jesús i Els Reguers. Des del 2008.

Millars és conegut arreu de la Catalunya del Nord com el poble de les bunyetes i dels molins d'oli. La bunyeta nord-catalana difereix dels bunyols, brunyols o crespells que es poden trobar al sud de l'Albera: és més o menys de la mida d'un plat,... [+]

- Palafrugell s'atorga la patent del Niu i, per això, des de 1997 l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza les jornades gastronòmiques Es Niu entre els mesos d'octubre i desembre. L'objectiu d'aquesta campanya és fer conèixer aquest plat als que encara no l'han descobert... [+]

- se celebra des de fa uns anys per donar a conèixer els brunyols típics de la nostra ciutat, de forma triangular i amb uns ingredients que els donen un gust particular.

- la fira es feia el primer dimecres de Quaresma, i durava dos dies. Així la gent tenia 'vianda quaresmal destinada especialment pels divendres i dies magres de la Setmana Santa'.

- la primera edició d'aquesta fira es va fer l'any 2009 i compta amb la col·laboració d'una empresa bacallanera del poble veí de Cabanes, que des de fa tres generacions es dedica a la preparació i venda de bacallà. Hi ha parades on es pot... [+]

- fira que tenia 20 dies de durada i coincidia amb la celebració del Carnaval i l'inici de la Quaresma, i que es feu popular per gran quantitat de venedors de congre sec que hi participaven.

Banner Recull de Cançons de Bressol
Banner Recull de Cançons de Sant Antoni

Mediateca

Llibres

Banner Recull de Cançons de Sant Antoni