Girona. Menjars de Fires (Volum 2)

Girona. Menjars de Fires (Volum 2)
Segon volum sobre la tradició gastronòmica de les Fires de Sant Narcís. En aquest llibre s'explica què es menja i es beu als carrers, a la Devesa i a les barraques durant la festa major de la ciutat. El protagonisme l'agafen els àpats del carrer, servits als espais exteriors, menges i llepolies que permeten caminar i menjar: les castanyes dins un cucurutxo de paper de diari, la paperina de xurros, el núvol de sucre, la poma amb vermell de caramel, les garapinyades, les patates de xurreria, les xufles, els tramussos, els talls de coco, les patates rosses de tota la vida... També s'hi recullen receptes, menús, postres, begudes, i altres elements relacionats amb la gastronomia. En aquest sentit, el llibre incorpora diferents receptes d'Eduard Bosch de plats que tradicionalment s'assaboreixen durant la diada de Tots Sants o el segon diumenge de Fires, com els bunyols de bacallà, l'arròs a la cassola, l'ànec amb peres o els panellets. Textos de Salvador Garcia-Arbós, Pep Vila, Adriana Bàrcia, Josep Maria Fonalleras, Josep Roca i Abraham Simon-Ferré. Fotografies de Jaume Guillamet i de l'Arxiu Històric de Girona.


Preu: 30 €

De la mateixa temàtica

Llibres

Del mateix autor

Llibres

Banner Recull de Cançons de Sant Antoni