Dossier: El porc i l'embotit

Editorial Gavarres

Anys enrere, mesos abans de Nadal i després del pas de l'any, les cases de pagès celebraven un dels costums més ancestrals: la matança del porc. En aquest número parlem de la importància d'aquest esdeveniment, que ha passat de ser una activitat fonamental per a la supervivència de la gent dels masos a convertir-se en una tradició familiar i festiva que s'ha transmès de generació en generació, en alguns casos fins ara. Coneixerem les feines de la gent que hi va participar o que encara hi participa: els matadors o matarifes', responsables de sacrificar l'animal; les mocaderes, que netejaven els budells i preparaven la carn per fer-ne botifarres o llangonissa'; els encarregats de fer els paltrucs, les botifarres blanques i negres al perol; els veterinaris...També veiem exemples de famílies que a partir d'una carnisseria han arribat fins a una indústria càrnia.
- Lloc de publicació:
- Cassà de la Selva
- Data de publicació:
- Editorial:
- Editorial Gavarres
- Col·lecció:
- Revista Les Garrotxes, 22
- Idioma:
- Català
Preu: 10€
De la mateixa temàtica
Llibres

Els embotits a Catalunya. Una tradició, un art, una indústria
Llorenç Torrado
Federació Catalana d'Indústries de la Carn
Aquest llibre és una aportació interessant a la recopil·lació de les tradicions alimentàries...