Ratafia
La Ratafia és un licor típic de la zona de les comarques pirinenques i prepirinenques, especialment de la Garrotxa i Osona. Es tracta d'una maceració amb alcohol o aiguardent, nous tendres, herbes aromàtiques i espècies.
Articles

Enllaços
Ratafia Russet
- ratafia que s'elabora segons una fórmula magistral, envellida durant cinc mesos.
Xarxa d'establiments amb consciència nacional
- pretén posar al mercat diversos productes alimentaris de gran consum amb denominació patriòtica: la Coca-cola lliure, la Desperta Ferro, el Vermut Murcarols, el Licor Càtar i altres productes que volen ajudar a enfortir el caràcter i la consciència dels catalans per ajudar a recuperar...
Ratafia Bosch
- s'elabora seguint un mètode ancestral que la fa única. Gran coneixedora dels licors del Pirineu i la seva elaboració, Anna Peroliu va començar la comercialització de ratafia l'any 1892 i de seguida va agafar una gran reputació. Avui dia, la cinquena generació de la...
Ratafies de Licors Portet
- empresa familiar que des l’any 1884, generació rere generació, es dedica a l’elaboració artesanal d’un seguit de licors tradicionals del Pirineu. Actualment, segueix utilitzant les receptes antigues i els processos tradicionals. Destaquen les especialitats pròpies del territori pirinenc, com la ratafia dels raiers elaborada...
Licorera de la Segarra
- empresa familiar dedicada a l'elaboració de licors artesans i vins propis, des de 1928.
Ratafies.cat
- volem contribuir a posar la ratafia en el lloc que es mereix, al costat d'altres licors que s'han sabut vendre millor i gaudeixen d'una acceptació no sempre prou merescuda. Sabem que sovint costa de trobar determinades ratafies més artesanes o de produccions més limitades,...
Mediateca
Llibres

Les plantes de la ratafia. Guia botànica il·lustrada
Diversos autors
Brau Edicions
Elaborar ratafia, òbviament, genera ratafia; però a més a més, si tot va bé i es para...

La Ratafia de la Maria
Martí Juanola i Formatger
Martí Juanola i Formatger/Impremta Pagès
Descripció detallada, en format fotorevista, dels 82 ingredients utilitzats per Maria Formatger i...

Manual fàcil per fer ratafia
Meritxell Palmada Félez
Meritxell Palmada Félez
Una guia per fer ratafia, tant si n'heu fet alguna vegada com si no, aquí hi trobareu tot allò...
Revistes

Sifons, gasoses i ratafia
Diversos autors
Editorial Gavarres
Fem memòria dels refrescos i els licors més populars al nostre territori. Fins als anys seixanta,...