La calçotada

La calçotada

Festa gastronòmica que se celebra a partir de finals de gener i fins a mitjans d'abril en moltes poblacions catalanes, ja sigui en entorns urbans o en espais rurals. Es caracteritza per la preparació i menja, a l'aire lliure i col·lectivament (amb amics i familiars), dels calçots, unes cebes bifurcades o trifurcades, també anomenades ceballots. Els calçots es fan amb foc de flama, fet amb sarment, i s'acompanyen amb romesco (una salsa especial feta amb ametlles, avellanes, tomàquet, alls escalivats, pa torrat, julivert, oli, vinagre, sal, pebre). Les calçotades es fan per tot el país i sovint complementades de botifarres i costelles de xai fetes també a la brasa.

Articles


Enllaços

- organitzada a finals de febrer per l'Associació Gent de Barri de Pequín.

Banner Cançons per fer cagar el tió
Banner Recull de Cançons de Bateig

Mediateca

Llibres

Banner Recull de Cançons de Sant Antoni