
Joan Jofre Español
Alió, 1950 - Alió, 2019
Cuiner. Des dels disset anys es va moure entre fogons: a Valls, Tarragona, Barcelona, les Canàries, les Balears, Andalusia, el País Basc... Va escriure diversos llibres de cuina, alguns dels quals -com La cuina del calçot i La cuina de l'avellana- escrits conjuntament amb el seu amic Agustí Garcia Carrion, restaurador i propietari del restaurant El Corbatí.
Llibres

La cuina del calçot
Joan Jofre Español
Edicions Cossetània
El nom del calçot (la ceba tendra i lleugerament dolça que té com a origen la ciutat de Valls)...

La cuina de l'avellana
Joan Jofre Español
Edicions Cossetània
Aquest llibre pretén incorporar l'avellana, d'una manera seriosa i treballada, a la gastronomia,...

Torrades (segona edició)
Joan Jofre Español
Edicions Cossetània
En aquest llibre hi podem trobar, com aquell qui diu, una recepta de pa torrat per a cada dia de...