#festes gastronòmiques
Articles

La localitat de Binissalem, una de les zones de producció de vi més importants a l'illa de Mallorca, celebra a finals de setembre una de les festes de la verema amb més tradició de les que es fan a les terres de parla catalana. Gairebé una setmana de gresca, menjars populars, concursos i desfilades vinculades al món del raïm i la vinya.

Els espàrrecs o espàrgols són uns brots verds, drets i tendres que surten als marges o als boscos del nostre país quan l'hivern ja marxa i la primavera treu el nas. Els espàrrecs, com els bolets, han generat algunes fires i festes.

La Mocadorada és un costum originari de la ciutat de València que consisteix en regalar a la persona estimada, cada 9 d'octubre -diada de Sant Donís- un mocador ple de dolços de massapà amb les formes de les fruites i hortalisses de l'horta valenciana i d'elements propis del món de la pirotècnia.

Ullà celebra la seva relació amb la poma i les pomeres amb una festa que, organitzada al voltant d'una fira que té lloc cada any el tercer cap de setmana d'octubre, celebra la fi de les tasques al camp i la collita d'aquest apreciat fruit.

Quan arriba la tardor, els berguedans organitzen la Festa del Bolet, una multitudinària i arrelada festa micològica que, amb els anys, ha esdevingut un dels concursos de boletaires i cuiners de plats amb bolets més important del Berguedà.

Organitzada des de l'any 1992 la Festa de l'Allioli o Concurs Internacional de Creixell és un esdeveniment únic que té dues vessants: un de caràcter competitiu, un concurs d'elaboració d'allioli, i l'altre de festiu, amb diverses activitats culturals complementàries.