Un vi viu. El vi de pagès de Calonge i Vall-llobrega

Fundació Remença XX

En aquest llibre es recull tota la tradició de conreu i elaboració del vi de pagès de Calonge i Vall-llobrega, amb abundants fotografies i explicacions detallades, així com gràfics dels diversos processos tradicionals en l'elaboració del vi. El llibre inclou diversos textos que aborden l'evolució històrica del conreu de la vinya en aquests municipis, les diferents varietats de raïm que es cultiven així com els trets distintius que caracteritzen la producció del vi de Calonge. L'apartat final del llibre hi ha una relació dels masos de Calonge i Vall-llobrega que es dediquen a l'elaboració del vi i reivindica la compra de vi directa als masos com una forma de participar d'un món i una cultura que la estandarització actual margina. Els seus autors són Joan Lluís Alegret, Josep Maymí i Carles Serra.
- Lloc de publicació:
- Calonge de Segarra
- Data de publicació:
- Editorial:
- Fundació Remença XX
- Idioma:
- Català
De la mateixa temàtica
Llibres

L'Empordà i el seu vi
Eduard Puig i Vayreda
Brau Edicions
Una visió de l'Empordà a través del paisatge de les seves vinyes i les característiques dels...

La vinya i el vi
Eduard Puig i Vayreda
Diputació de Girona i Fundació Caixa Girona
Aquest llibre vol ser un petit resum del que és i del que ha estat, en els darrers dos mil...