La Conca de Tremp, celler del Pirineu. Dos mil anys de vinya i vi

La Conca de Tremp, celler del Pirineu. Dos mil anys de vinya i vi
La Conca de Tremp, una terra que ha patit les conseqüències derivades d'un cert aïllament de la resta del país, ha destacat pel conreu de la vinya i la producció de vi, el qual ha incidit especialment en l'economia, la societat i la cultura de la zona. La presència, encara avui, de cellers i cups en moltes cases dels seus pobles constitueix un testimoni inqüestionable d'aquest fenomen i de la tradicional funció de la Conca de celler del Pirineu, des de la Vall d'Aran fins a Andorra. Aquest llibre dóna, de manera divulgativa però alhora rigorosa, una visió transversal d'aquest conreu, és a dir, no només de la seva evolució en el decurs dels segles, sinó també del seu comerç i consum, dels sistemes tradicionals de producció i dels aspectes relacionats amb la toponímia i el folklore, a més d'una visió del present i de les seves perspectives de futur. I això en un moment en què la vinya de la Conca està en procés de recuperació, amb la creació de cellers que produeixen i comercialitzen vins d'alçada amb un segell de qualitat. Al capdavall, aquesta obra contribueix a dotar de relat històric i de context un sector que ha d'actuar decididament com a factor dinamitzador i de desvetllament econòmic del territori. El llibre conté un interessant apartat "La Vinya i el vi en la tradició popular i el folklore: costums, danses i refranys" on els autors recullen el que altres escriptors (Joan Amades, Francesc Ramon Monrós, Joan Lluís, Pep Coll, Ramon Violant i Simorra, Dolors Gardeñes i Enric Vicedo, Joan Bellmunt...) han escrit sobre costums, llegendes, balls i altres tradicions vinculades a la verema i el vi en terres pallareses. Els autors del treball són Xavier Tarraubella i Laureà Pagarolas. Pròleg de Maria Barbal.


Preu: 30€

Banner Recull de Cançons de Sant Antoni