Ruta dels porrats

De ruta amb les fires tradicionals de la Safor

Diverses poblacions

Del gener fins a finals de setembre

Ruta dels porrats
Ruta dels porrats
Balls populars
Balls populars
Puntaires
Puntaires
Una de les parades
Una de les parades
La Ruta dels Porrats és una ruta que, en diferents moments de l'any, agrupa les fires tradicionals de la comarca de la Safor que es realitzen a redòs d'un santuari.

Un porrat és el nom que rep al País Valencià la fira o petit mercat que s'instal·la al costat d'una església o santuari el dia i la vuitada de la seva festa. De porrats se'n celebren tradicionalment en diferents moments de l'any, sempre pels volts de la diada del sant que es venera en el santuari on s'instal·la.

Una de les hipòtesis que ens pot explicar d'on prové la paraula 'porrat' diu que té a veure amb la forma com antigament es pagava la despesa que suposava el menjar de la fira, ja que es feia conjuntament i es dividia entre tots els participants. Avui, en alguns indrets la paraula ha esdevingut sinònim d'una berenada festiva i s'utilitza l'expressió 'fer un porrat' o 'anar de porrat'.

La Ruta dels Porrats

El creixent interès que desperta avui en dia la cultura popular ha fet que a la comarca de La Safor els tradicionals porrats s'hagin agrupat sota una denominació turística amb marca pròpia: la Ruta dels Porrats.

La Ruta dels Porrats és organitzada per la Mancomunitat de Municipis de La Safor i està concebuda com una estratègia col·lectiva de turisme per als petits municipis que s'hi adhereixen amb l'objectiu d'atraure visitants als Porrats.

La Ruta dels Porrats se celebra de gener a setembre i engloba una desena de petites fires tradicionals. Alguns se celebren en el marc de la festa de Sant Antoni pels volts del 17 de gener com el Porrat de Sant Antoni d'Oliva, el de Benirredà-Gandia o el de La Font d'en Carròs.

La Ruta dels Porrats continua al febrer amb el Porrat de Sant Blai de Potries, pels volts del 3 de febrer, i el Porrat de Sant Macià de Ròtova, el darrer cap de setmana de febrer.

La Ruta finalitza amb els porrats de l'estiu: al juliol, el Porrat del Dia de la Sang a Tavernes de Valldigna, el Porrat de Santa Anna a Simat de Valldigna i el Porrat dels Sants de la Pedra de l'Alqueria de la Comtessa; i a l'agost, el Porrat de Sant Llorenç a Tavernes de Valldigna.

Has detectat algun error? Avisa’ns!

Balls populars
Balls populars
Puntaires
Puntaires
Una de les parades
Una de les parades

Galeries d'imatges


Contacte

Mancomunitat de Municipis de la Safor

Banner Recull de Cançons de Bateig
Banner Cançons per fer cagar el tió

També et podria interessar

De la mateixa categoria

De la mateixa població

Banner Cançons per fer cagar el tió