Gastronomia de Sant Antoni
Durant els dies que dura la festa és costum elaborar i menjar un seguit de plats propis. La gastronomia santantoniana és feta sobretot a base dels productes del porc, un dels protagonistes de la festa, però també a partir d'altres productes locals i de temporada de cada poble.
Enllaços
Coca de verdures i coca de trampó
- menja típica de les festes de Sant Antoni a Mallorca
La Porquejada a Relleu (la Marina Baixa)
- una matança del porc i elaboració popular d'embotits. També hi ha coca farcida, coquetes a la paleta, pericana, etc La festa de sant Antoni del porquet també inclou benedicció dels animals, partida de pilota, encesa de les fogueres, repartiment de la tradicional olleta, etc
Espinagada d'anguiles de Sa Pobla (el Raiguer)
- un dels menjars típics de Sant Antoni a la zona de Sa Pobla i Muro (Mallorca) es l'espinagada, una coca tapada, al més pur estil del cocarroi, que generalment adopta forma rectangular. Pasta salada és farcida d'espinacs, pèsols, col i altres verdures, condimentada amb...
Les anguiles i Sant Antoni a Mallorca
- per Sant Antoni, als pobles del voltant de s'Alfubera mengen anguiles provinents d'aquestes basses d'aigua. L'anguila és l'ingredient bàsic d'importants plats tradicionals d'hivern (gener i febrer) a Sa Pobla i Muro: espinagada, greixonera d'anguiles, anguiles ofegades, frites... Malauradament les poblacions d'aquest peix es troben...