
Bunyols
Un dels productes propis de l'època quaresmal són els bunyols. Es tracta d'una menja feta a partir d'una pasta a base de farina, que es fregeix en oli i que després s'endolceix amb sucre. Els bunyols s'elaboren a les pastisseries i forns tots els dimecres i divendres de Quaresma, tot i que avui, també és possible trobar-ne tots els dies de la setmana. Per la seva senzilla elaboració, són una menja que tradicionalment s'ha fet a l'interior de les cases, especialment els darrers dies de la Quaresma, per Setmana Santa. De receptes de bunyols n'hi ha tantes com cases on s'elaboren i és costum que es comparteixin amb els veïns, familiars i amics. A l'Empordà en diuen 'brunyols' i tenen una consistència més densa i un característic gust de matafaluga.
Articles

Un dels costums més arrelats del temps de la Quaresma és l'elaboració casolana d'uns dolços anomenats 'bunyols' que aquests dies es mengen com a postres o per berenar, i que s'ofereixen als amics i familiars. A l'Empordà, en diuen 'brunyols', s'elaboren especialment durant la Setmana Santa i són una mica diferents.
Enllaços
Bunyols de Quaresma (Bunyols de Vent)
- Per Quaresma... bunyols!!!!
Bunyols... de Quaresma o per Quaresma?
- sembla que els bunyols de Quaresma no són un producte, sinó una pràctica: es mengen bunyols per Quaresma, però no se'n fan uns d'específics.