
Llorenç Ferrer i Alòs
Navarcles, 1957
Es va doctorar en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i actualment és catedràtic d'aquesta universitat. Els seus camps de recerca i d'estudi s'han centrat en la història agrària, els sistemes familiars i la industrialització. És autor de diversos llibres i articles sobre la industrialització cotonera i la història agrària de Catalunya. Dins d'aquest àmbit, s'ha especialitzat en el camp de la viticultura. També és autor de llibres sobre la família i el sistema hereditari a Catalunya. És membre del grup de recerca Treball, Institucions i Gènere de la Universitat de Barcelona.
Web: http://www.ub.edu/tig/equip/membre/7
Correu electrònic: llferrer(ELIMINAR)@ub.edu
Llibres

L'aigua a pagès
Llorenç Ferrer i Alòs
Brau Edicions
Aquest llibre té com a objectiu analitzar com s'ha aprofitat l'aigua -un element fonamental per a...

Estris i atuells de la casa de pagès
Llorenç Ferrer i Alòs
Brau Edicions
Amb aquest títol, l'autor s'endinsa en el coneixement de les maneres de fer tradicionals en...

La vida quotidiana a pagès
Llorenç Ferrer i Alòs
Angle Editorial
Aquest llibre pretén oferir una visió inèdita de la vida rural, posant de relleu expressions...

Eines i feines dels oficis
Llorenç Ferrer i Alòs
Brau Edicions
La gent d'ofici que antany proveïa de tota mena d'objectes i atuells la població, emprava unes...

La Catalunya rural, abans i ara
Llorenç Ferrer i Alòs
Saga Editorial
Aquest llibre de gran impacte visual forma un mosaic que ens mostra la vida a la Catalunya rural de...

La vinya al Bages. Mil anys d'elaboració de vi
Llorenç Ferrer i Alòs
Centre d'Estudis del Bages
Des del vinyar de Sant Benet de Bages constituït al segle X; als privilegis de la ciutat de...