#mel
Articles

La Fira de la Mel de Crespià, un esdeveniment d'origen medieval amb un llarg historial de costums associats, combina les activitats al voltant de les propietats gastronòmiques i terapèutiques d'aquest producte amb les ballades i les audicions de sardanes.

Cada any milers de persones s'apropen a aquesta localitat per assaborir i comprar dos exquisits productes artesanals elaborats al poble: la mel i l'oli. La festa, que destaca per una nombrosa llista d'actes gastronòmics, musicals i esportius, inclou dos insòlits sorteigs que premien als compradors amb grans quantitats d'aquests dos productes.

Quan a Catalunya es parla de mató, immediatament ve al cap la serra de Montserrat, la muntanya màgica del país. Aprofitant aquest filó, Monistrol de Montserrat organitza, des de 1994, la Fira de la coca i el mató, amb la intenció de potenciar aquests dos elements gastronòmics arrelats al territori, així com també les herbes aromàtiques, els embotits artesans, els bolets, la mel...

Per fomentar el coneixement al voltant de l'apicultura i el consum d'aquest producte dolç, Arnes organitza, cada segon cap de setmana de maig i des de l'any 2004, una jornada que gira al voltant d'una fira amb parades de productes derivats de les abelles i tot el món de l'apicultura, de gran tradició al municipi.