#apat popular
Articles

Documentada ja a finals del segle XVIII, l'Escudellada de Carnestoltes és un dels actes gastronòmics més arrelats de Sant Feliu de Codines. Cada Dimarts de Carnaval els seus habitants i centenars de persones vingudes dels pobles veïns s'hi atansen per tastar aquest saborós brou elaborat segons una recepta pròpia.

Cada 20 de gener els cadaquesencs i cadaquesenques van a peu des del poble fins a l'Ermita de Sant Sebastià per ballar sardanes i per executar les patacades, unes corrandes en cercle que acaben a cops amables entre els participants.

La festa de Santa Llúcia és un dels esdeveniments tradicionals més populars de tots els que es fan a Gelida en el curs de l'any. Combina la litúrgia amb la vessant lúdica i, especialment, amb la gastronòmica. L'escudellada popular, un àpat fet amb els ingredients que tots els veïns aporten, és el moment clau de la celebració.

El Dia de l'Escudella de Castellterçol és la celebració gastronòmica més arrelada a la vila i el moment culminant de les festes carnestoltenques. Aplega cada any prop de 4.000 visitants que gaudeixen de valent amb la ingestió massiva d'una de les combinacions més perfectes entre brou i tall mai inventades.