#escudellada
Articles

La festa de Santa Llúcia és un dels esdeveniments tradicionals més populars de tots els que es fan a Gelida en el curs de l'any. Combina la litúrgia amb la vessant lúdica i, especialment, amb la gastronòmica. L'escudellada popular, un àpat fet amb els ingredients que tots els veïns aporten, és el moment clau de la celebració.

El Dia de l'Escudella de Castellterçol és la celebració gastronòmica més arrelada a la vila i el moment culminant de les festes carnestoltenques. Aplega cada any prop de 4.000 visitants que gaudeixen de valent amb la ingestió massiva d'una de les combinacions més perfectes entre brou i tall mai inventades.

La Sopa de Verges és la tradició popular més important d'aquesta vila després de la Processó de Dijous Sant. Se n'elaboren uns 900 litres que poden arribar a alimentar, aproximadament, a 2.500 comensals a la Plaça Major.

Cuinat a foc lent durant hores, l'Arrossada és un gran àpat col·lectiu que reuneix bona part dels habitants d'Albons al seu voltant per celebrar el Carnaval, que en aquest poble també s'havia caracteritzat per diferents balls populars i per la sàtira política.