#pomes
Articles

El protagonista gastronòmic de la Festa Major de Teià, que se celebra pels volts de Sant Martí amb nombrosos actes culturals i esportius, és el farcit o relleno, un plat confitat de pomes farcides que només s'elabora per aquesta festivitat. Aquests dies se'n fa un Concurs i un Tast Popular.

Diferents poblacions de Catalunya, especialment del Maresme i l'Empordà, amaneixen les seves celebracions festives de finals d'estiu i de tardor amb una tradició gastronòmica i familiar comuna: les pomes farcides o 'de relleno', un menjar fet a base de pomes farcides de carn picada i altres ingredients dolços, cuinades durant dies a foc lent.

La Festa Major de Sant Martí dura tota una setmana i es caracteritza per una exquisidesa gastronòmica local: el farcit o relleno de pomes, un plat d'origen medieval que només s'elabora en aquestes dates.

Pels volts de Sant Martí, l'11 de novembre, i en el marc de la seva festa major, a moltes llars d'Arenys de Munt (el Maresme) s'elabora el Farcit o "relleno". Es tracta d'un plat que només es cuina per aquestes dates amb unes pomes especials farcides de carn. Us n'oferim dues receptes tradicionals.

Situada entre camps de pomeres, a tocar del riu Fluvià, l'Armentera celebra cada any a l'octubre la Fira de la Poma, un esdeveniment que mobilitza bona part del poble i que està encaminat a la promoció d'aquest producte amb la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. La celebració es complementa amb diverses activitats culturals.